Teknik Urutan Melegakan Bayi Selsema

Teknik urutan bayi selsema adalah cara paling mudah untuk anda lakukan untuk melegakan selsema bayi anda. Seperti yang kita sedia maklum, bayi tak boleh diberikan ubat sembarangan. Ia boleh menganggu fungsi otak dan pembesaran jika diberikan ubat. Cara terbaik ialah dengan cara urutan.

bayi selsema

Selsema bayi biasanya dikaitkan dengan jangkitan kuman daripada persekitaran. Jika ada anak-anak lain yang mengalami masalah selsema, minta mereka agak menjarak sedikit daripada bayi. Jika bersin, perlu menutup mulut dan sentiasa basuh tangan dengan sabun antiseptik.

Bayi selsema biasanya akan sering meragam kerana tidak selesa ketika bernafas. Malah tidur malamnya juga terganggu kerana hingus yang keluar menganggunya. Secara tidak langsung, ibu juga akan terganggu apabila bayi kerap menangis di malam hari.

Teknik Urutan Melegakan Selsema Bayi

Anda sudah baca berkenaan teknik urutan untuk masalah bayi kembung kan? Dalam artikel ini, saya akan tunjukkan teknik urutan bagi melegakan selsema bayi dan hidung tersumbat. Kaedah ini sebenarnya banyak membantu ketika bayi saya mengalami selsema.

Anda boleh menonton video yang saya hasilkan dibawah:

Urutan Bayi Selsema dan Batuk

Bagi masalah selsema dan batuk ini, terdapat 2 bahagian yang terlibat iaitu dibahagian sinus dan juga dada bayi. Jadi urutan akan dilakukan disekitar bahagian tersebut. Untuk urutan di dada, anda boleh menyapu minyak telon yang akan memberikan kelegaan kepada bayi untuk bernafas.

Seperti urutan lain, anda boleh melakukan urutan ini selepas memandikan bayi anda. Sediakan tempat yang selesa untuk bayi dan anda melakukan terapi urutan.

Ia sebenarnya sangat mudah. Sentuhan dan rangsangan daripada anda akan meningkatkan fungsi badan bayi untuk melawan segala penyakit. Sebab itu, sangat penting untuk anda melakukan terapi urutan ini setiap hari. Anda akan dapat melihat sendiri perubahan yang berlaku kepada bayi anda.

Ia dapat meningkatkan daya tahan bayi untuk melawan segala penyakit. Ia adalah kerana pada badan kita mempunyai point-point akupuntur yang boleh bereaksi apabila disentuh. Jadi anda boleh amalkan teknik ini walaupun anak anda tidak selsema.

Alternatif Untuk Mengatasi Selesema Bayi

Jika menyusukan bayi anda, sendiri. Anda boleh mengambil vitamin C untuk membantu meningkatkan antibodi bayi anda menerusi pemberian susu badan. Saya sarankan anda mengambil Sustained Release Vita C daripada Shaklee ini.

vitamin c shaklee

Kenapa Saya Pilih SR Vita C daripada Shaklee?

  1. Kebanyakan Vitamin C  dipasaran dihasilkan secara sintetik. Iaitu dengan mengunakan bahan kimia. Berbeza dengan Vita C Shaklee yang dihasilkan daripada 7 1/2 biji Oren bagi setiap tablet vita c. Malah keseluruhan oren diproses termasuk kulit bagi meningkatkan keberkesan penyerapan vitamin c oleh badan kita.
  2. Ia mempunyai fungsi Sustained Release iaitu pelepasan berperingkat. Badan kita sebenarnya mampu menyerap sedikit sahaja vitamin C pada satu satu masa. Dengan teknologi ini, hanya 100mg vitamin C dilepaskan setiap jam selama 5 jam. Jadi penyerapan vitamin C 100 peratus berjaya diserap oleh badan kita. Ini tidak ada pada vitamin c yang di pasaran sekarang.
  3. Jimat! Sebotol ada 180 biji, hanya perlu makan 1 biji sehari. Jadi selepas 6 bulan baru habis. Jika anda sakit atau bayi anda sakit seperti selsema, demam dan batuk. Saya terangkan cara untuk mengatasinya dengan mengunakan Vita C Shaklee ini. Syaratnya dapatkannya daripada saya. Saya terangkan cara pemakanan vitamin yang berkesan untuk anda dan bayi anda.
  4. Semula jadi daripada tumbuhan. Shaklee merupakan satu satunya syarikat yang sangat tegas dalam penghasilan produk mereka. Semua bahan mentah mestilah organik dan bebas daripada bahan kimia.
  5. Mereka menghabiskan berbillion ringgit untuk kajian secara berterusan. Malah Shaklee adalah satu satunya syarikat yang menerbitkan banyak jurnal kajian berkenaan vitamin hasil kajian saintis-saintis mereka. Ia benar-benar terbukti dan disokong oleh kajian saintifik. Bukan main claim sebarangan.

Untuk dapatkan Vitamin C Shaklee ini, anda boleh hubungi saya di talian 0123596909. Boleh  sms atau whatsapp. Saya merupakan antara ibu bapa yang menjaga anak-anak secara sepenuh masa kerana bisnes kami di rumah.

Jangan lupa hubungi saya tau.

Terima kasih kerana membaca tulisan saya ini sampai habis.

Jangan lupa untuk share artikel ini di fb anda. Semoga ia memberi manfaat kepada orang lain juga. Sharing is caring kata orang.

Ikhlas daripada Shida Mama Chomel.. 🙂

Dapatkan Diskaun 15-25% Untuk Pembelian Produk Shaklee

Mail List Subscription Form

Please fill in and submit the form below to subscribe to our mailing list.

Advertisement