Krim Herbal Blend Untuk Masalah Ruam Bayi

Bayi yang baru lahir biasanya kerap membuang air besar dan kecil. Apabila terkentut pun ada “buangan” yang terkeluar sekali. Ini menyebabkan pada bahagian punggung bayi menjadi merah dan melecet kerana kawasan berkenaan menjadi lembab.

Ruam Kulit Pada Bayi

Itulah yang terjadi pada bayi kami. Kami sedari apabila bayi kerap menangis apabila terlentangkannya. Apabila diberikan susu tak mahu, sapu minyak telon pun masih menangis. Apabila lihat pada pungung, ia merah. Patutlah asyik menangis sahaja.

Berbagai tips kami cari macamana nak mengatasi ruam kulit ini di internet. Ada yang suruh bukakan lampin biarkan terbuka agar sentiasa kering. Habis sarung tilam terkena najis kerana amalan membuka lampin untuk biarkan ia “berangin” dan kering. Masalahnya bayi sering membuang. Satu kerja pula nak sering basuh cadar sebab terkena najis dan air kencing bayi.

Ada yang mencadangkan jangan gunakan tisu basah, sebaliknya guna tisu biasa yang dibasahkan dengan air biasa untuk mencuci najis. Kami pun guna cara itu. Sampai berkotak kotak tisu kami beli. Ruam tetap ada. Sehinggalah jumpan Krim Herbal Blend ini.

Masalah Ruam dan Bintik Merah Pada Bayi Adalah Normal

Bagi mereka yang mempunyai bayi kecil, pasti sering terjadi masalah ruam lampin samada di punggung dan juga di celah kemaluan bayi. Kebanyakan daripada kita terus ke farmasi untuk membeli krim ruam untuk kegunaan bayi berkenaan. Kebanyakan krim ruam pada hari ini dihasilkan daripada bahan aktif yang beracun seperti clotrimazole dan banyak lagi. Ia sebenarnya ubat untuk masalah jangkitan kulat dan kurap!

Ia adalah beracun!

Jika anda mengunakan krim beracun, andainya bayi anda menyapu bahagian yang disapu dengan ubat kemudian memasukkan tangan atau sarung tangannya ke dalam mulut. Ia boleh memberikan kesan sangat buruk dan mungkin keracunan pada bayi.

Ia seolah oleh memberi racun kepada bayi darah daging kita sendiri tanpa kita sedari. Mungkin ramai daripada kita sudah terbabas mengunakan krim komersil yang ada dipasaran sekarang.

Ia sebenarnya racun berjadual dan terkawal. Ada sesetengah ubat perlu diberikan oleh ahli farmasi dan tidak boleh dijual secara terbuka. Kita pula tanpa rasa bersalah menyapu racun pada badan anak kita. Sedangkan kita sebenarnya ada alternatif lebih baik dengan mengunakan krim berbentuk herba yang tidak beracun.

Malah kesannya sangat baik dan mujarab. Kerana saya juga gunakan untuk anak saya samada masih kecil atau saya sendiri. Ia juga berkesan pada tempat yang digigit serangga seperti nyamuk.

Ruam Merah Di Leher Bayi

Ini adalah antara yang berlaku pada anak kami sendiri. Apabila bayi kami muak, ianya terus ke leher bayi yang sedang berbaring. Lama kelamanya ia menjadi merah dan berbintik-bintik. Dengan Krim ini, ruam merah berkenaan hilang dengan 1-3 hari sahaja. Malah ia memberikan kesan selesa pada bayi kerana ada rasa “berangin” atau sejuk. Ia memberikan kesan selesa terutamanya selepas disapu krim ini selepas mandi.

Ditambah dengan cuaca yang panas pada waktu ini, ruam ini mudah muncul pada kulit bayi seperti di kelangkang dan juga di pada punggung bayi. Setiap keluarga patut mempunyai krim ini kerana ia bukan sahaja sesuai untuk bayi malah untuk yang dewasa.

Ruam Di Muka Bayi

Pada keadaan cuaca panas, bayi mudah menghadapi ruam peluh terutamanya di muka, badan dan di bahagian yang pelipat seperti pada lengan dan juga paha. Sapukan sahaja krim herbal blend pada muka, tangan, badan dan juga paha bayi anda. Ruam merah akan hilang dengan mudah.

Malah ia tidak beracun jika bayi pegang pada tempat yang disapu krim dan memasukkannya ke dalam mulut. Inilah keunikan utama krim ruam ini.

Krim Herbal Blend Daripada Shaklee

Krim Herbal Blend ini telah diuji secara klinikal selama bertahun tahun oleh Shaklee dan boleh berfungsi sebagai pelembut kulit pada bahagian kasar seperti di lutut, tumit dan siku. Ia mempunyai rasa berangin kerana terdapat kandungan menthol. Ia sangat memberikan kelegaan dan rasa nyaman kepada bayi yang mengalami ruam.

 

krim-herbal-blend

Malah baunya juga wangi kerana antara bahan yang digunakan ialah extract sage, horse chestnut, yarrow dan juga herba rosemary.

Kandungannya ialah 113g jauh lebih banyak daripada krim komersil yang hanya mempunyai berat 10g-15g sahaja. Harganya jauh murah jika diakira pada kuantiti krim ini dan paling penting mujarab untuk menangani masalah ruam bayi.

Hentikan ketidakselesaan bayi anda dengan krim Herbal Blend ini.

butang-beli

Nak dapatkannnya boleh wasap dibawah:

Shida >>> 0123596909 (Jika anda guna smartphone, klik je.Boleh wassap saya tanpa perlu save nombor tu, tapi save lagi bagus..hehehe)

Nama : Nur Syahidah Zulkifly (Shida)
No.Telefon : 0123596909
Id Shaklee :1252569
Fb : Mama Chomel

COD di Kuala Kangsar, Manong,Parit, Padang Rengas dan Sungai Siput

Diluar kawasan ini, kami akan pos terus ke rumah anda.

Boleh share artikel ini di media sosial anda. Mungkin ada kawan anda yang mempunyai anak yang mempunyai masalah utama.

Anda Sedang Mencari:

  • herbal blend shaklee untuk bayi
  • cara guna herbal blend
  • herbal cream untuk bayi
Dapatkan Diskaun 15-25% Untuk Pembelian Produk Shaklee

Mail List Subscription Form

Please fill in and submit the form below to subscribe to our mailing list.

Advertisement