Cara Lembut Memaksa Suami Berhenti Merokok

Bagi seorang ibu, saya akan cuba melindungi anak-anak daripada sebarang bahaya samada kecil atau besar. Tapi ramai tak sedar ancaman sebenar berada dalam rumah sendiri. Ia adalah suami yang merokok di rumah. Asap rokok boleh merosakkan paru-paru bayi yang baru nak mengenal dunia. Bagi perokok tegar, sehari 4-5 kotak adalah perkara biasa. Kesian kat anak-anak..

Bagi sorang suami atau ayah pula, ada yang sangat inginkan hidup lebih baik tanpa rokok tetapi tidak mampu untuk menahan ketagihan terhadap nikotin daripada rokok. Malah ramai yang cuba untuk berhenti, tetapi gagal kerana ia sangat sukar. Apatah lagi ada yang merokok berpuluh tahun sebelum ini.

Sebenarnya anda LEBIH MACHO jika tidak merokok. Sebab? Badan tak berbau, nafas tak berbau, baju tak berbau. Bau rokok memang melekat pada baju walaupun banyak mana anda spray perfume. Bila bercakap dengan orang, nafas pun berbau rokok.

Lepas makan rasa nak merokok…

Inilah kegemaran para suami, selepas makan. Mereka akan mengambil “nafas” dengan merokok.

Yang jadi mangsa ialah perokok pasif iaitu para isteri dan anak-anak yang terpaksa turut menyedut asap rokok dari hidung. Kali ini saya akan bercerita tentang cara lembut memaksa suami berhenti merokok untuk para isteri membantu suami mereka menangani ketagihan terhadap rokok.

cara-lembut-memaksa-suami-berhenti-merokok

 

Jadi bagaimana untuk mengurangkan nafsu merokok dan berhenti merokok?

Jika anda sendiri ingin berhenti merokok. Kebanyakan permintaan isteri untuk suami berhenti merokok adalah tipis untuk dilaksanakan walaupun usaha ada dilakukan. Faktor utama ialah ketagihan melampau atau sudah menjadi tabiat setiap hari. Jalan terbaik ialah mereka redha jela suami mereka perokok tegar. Dalam masa yang sama, anak-anak sering batuk-batuk, lebih teruk diserang penyakit asma atau lelah. Itu semua memerlukan duit yang banyak untuk merawatnya.

Pastinya ramai perokok yang ingin berhenti merokok tetapi tak mampu kerana ia sudah menjadi tabiat.

Jadi ada cara ke nak diri berhenti merokok? Ada ubat untuk berhentik merokok?

Jika saya katakan, ada cara lembut memaksa perokok berhenti merokok . Ia tidak merbahayakan kerana semua tindak balas adalah secara semulajadi.  Ia sangat berkesan sehingga ada perokok fobia dengan rokok yang menjadi kegemarannya sebelum ini. Merokok dirasakan seperti tawar dan ada yang rasa pahit. Mereka tidak lagi bernafsu dengan rokok. Dan paling penting, suami rasakan ia tidak dipaksa dan secara sukarela untuk mengamalkannya.

Sebab itulah saya katakan cara lembut memaksa perokok berhenti merokok. Anda boleh baca dan belajar taktik yang dilakukan oleh isteri yang bijak ini. Memaksa suami berhenti dan meninggalkan terus ketagihan merokok beliau.

cara-lembut-memaksa-suami-berhenti-merokok

Disclaimer : Perubahan dan tindakbalas kepada individu adalah berbeza bergantung kepada kesesuaian badan, hormon dan jangka sakit.
Disclaimer : Perubahan dan tindakbalas kepada individu adalah berbeza bergantung kepada kesesuaian badan, hormon dan jangka sakit.

Khas Untuk Isteri Yang Bijaksana Mengurus Keluarga

Wahai isteri yang bijaksana, ada kan cara untuk membantu suami berhenti merokok dan bantu mereka menghilangkan ketagihan merokok. Kehidupan keluarga juga  akan semakin sihat. Kita sememangnya mempunyai pilihan dan cara untuk menjadi lebih baik. Memiliki suami yang merupakan perokok tegar merupakan satu cabaran yang besar. Tetapi anda masih ada peluang untuk menjadikan suami anda seorang bebas rokok atau mengurangkan tabiat merokok mereka.

Disclaimer : Perubahan dan tindakbalas kepada individu adalah berbeza bergantung kepada kesesuaian badan, hormon dan jangka sakit.

Jadi bantu suami anda untuk berhenti terus merokok selama-lamanya. Inilah cara lembut memaksa suami berhenti merokok. Suami anda juga perlukan dorongan dan semangat daripada anda.. Bantulah mereka…

Memperkenalkan Shaklee Vivix…

vivix-shaklee

Hasil penyelidikan puluhan saintis Shaklee selama 50 tahun, produk ini dibangunkan dan mempunyai kesan yang sangat menakjubkan dalam meningkatkan taraf kesihatan masyarakat kita pada hari ini. Ia merupakan minuman botani yang dihasilkan daripada Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang kaya dengan polifenol dan resvetoratrol yang boleh mambantu dalam proses melambatkan proses penuaan di tahap selular, meningkatkan keupayaan jantung, otak, sistem imun dan sendi dan peningkatan tenaga kepada pengamalkannya.

Minuman ini boleh diminum oleh lelaki dan wanita. Dan fungsinya bukan sekadar untuk membantu anda menyelesaikan ketagitan nikotin akibat merokok . Ada banyak lagi kebaikannya terutama menjadikan wajah menjadi awet muda.

Vivix boleh membantu fungsi tubuh untuk melawan penyakit seperti diabetes, darah tinggi, anti kanser dan banyak lagi. Ia bukan ubat tetapi makanan tambahan untuk meningkatkan fungsi badan yang terjejas akibat penyakit yang dihadapi sebelum ini. Proses pemulihan ini berlaku di peringkat sel yang paling asas.

Berminat Untuk Memiliki Vivix?

Anda boleh dapatkan maklumat terlebih dahulu tentang produk ini. Ia merupakan ubat berhenti merokok yang ajaib kerana bukan sahaja tabiat merokok berjaya dikurangkan, malah badan juga bertambah sihat dan bertenaga. Cara lembut memaksa suami berhenti merokok ini sebenarnya telah diuji secara klinikal dan menjalani proses ujian keberkesanan yang sangat ketat sebelum dipasarkan.

Shida >>> 0123596909 (Jika anda guna smartphone, klik je.Boleh wassap saya tanpa perlu save nombor tu)

Atau

Sham >>> 0129565256 (Klik je untuk whatsapp, kita sembang slow-slow)

Tak salah kalau nak bertanya dahulu. Tanamkan azam untuk membantu suami berhenti merokok. Setidak tidaknya, tabiat berkenaan berjaya dikurangkan secara perlahan-lahan.

Jika

 

Nama : Nur Syahidah Zulkifly (Shida)
No.Telefon : 0123596909
Id Shaklee :1252569
Fb : Mama Chomel

COD di Kuala Kangsar, Manong,Parit, Padang Rengas dan Sungai Siput

Hubungi saya tau untuk maklumat lanjut tentang Vivix

Kalau rasakan penulisan saya ini bermanfaat, boleh share kat wall fb anda. Senang je. Klik je butang share dibawah. Terima kasih.

Anda Sedang Mencari:

  • suami merokok bayi batuk
  • cara membantu suami berhenti merokok
Dapatkan Diskaun 15-25% Untuk Pembelian Produk Shaklee

Mail List Subscription Form

Please fill in and submit the form below to subscribe to our mailing list.

Advertisement